Ing. Olga Šolcová, CSc., DSc.

Ing. Olga Šolcová, CSc., DSc., (*1956) vystudovala VŠCHT v Praze a pracuje v Ústavu chemických procesů AV ČR, v. v. i., kde vede oddělení katalýzy a reakčního inženýrství. Zabývá se základním a aplikovaným výzkumem v oblasti katalýzy, nanomateriálů, aplikacemi chemického inženýrství v životním prostředí a v poslední době zvláště biotechnologiemi se zaměřením na využití různých biomateriálů.

Počet článků: 3

Rostliny léčí, ale mohou i zabíjetuzamčeno

8. 7. 2019  |  Vesmír 98, 448, 2019/7
Lidé se dnes opět zajímají o rostliny a jejich léčebné účinky. Mnozí ale netuší, jaké látky rostliny obsahují a jak reagují mezi sebou nebo s...
 

Barviva v potravinách: Proč nám to s nimi chutná

5. 2. 2019
Lidé vnímají okolní svět svými smysly. Mezi nimi je nejdůležitější zrak. Ten nám přináší až osmdesát procent vjemů a díky němu vnímáme svět kolem...
 

Chemie ve službách potravinuzamčeno

14. 7. 2016  |  Vesmír 95, 418, 2016/7
Pod slovem potravina si každý představí něco jiného: grilovaný steak, šťavnatý meloun, restovanou zeleninu, čokoládový dort, mléčný koktejl. Záleží...
 

Předplatným pomůžete zajistit budoucnost Vesmíru

Tištěná i elektronická
verze časopisu
Digitální archiv
od roku 1994
Speciální nabídka
pro školy a studenty

 

Objednat předplatné