i
Člověk páchne *alkoholem
| 5. 8. 2018Že pach lidského těla „vyrábějí“ bakterie, se ví už relativně dlouho. Některé mechanismy tohoto procesu jsou ale dosud stále tajemstvím. Britští vědci při svém výzkumu přišli na jeden, který by mohl přinést nové metody, jak přirozenou vůni lidského těla ještě lépe potlačit.
Zdroj: Minhas G. S. et al.: Structural basis of malodour precursor transport in the human axilla, eLife 2018, DOI: 10.7554/eLife.34995
O autorovi
Jaroslav Petr
Prof. Ing. Jaroslav Petr, DrSc., (*1958) vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze. Ve Výzkumném ústavu živočišné výroby v Uhříněvsi se zabývá regulací zrání savčích oocytů a přednáší na České zemědělské univerzitě v Praze. Je členem redakční rady Vesmíru.

Doporučujeme
Lov kýchajících demokratů 
Tomáš Grim | 4. 2. 2019
Spatřit loveckou akci volně žijících predátorů je svátek. A být jejím svědkem od úplného začátku po úplný konec, z bezprostřední blízkosti, s...
(Ne)barevné vidění hlubokomořských ryb 
Zuzana Musilová | 4. 2. 2019
Je velmi obtížné vžít se do světa hlubokomořské ryby. Žijete ve zdánlivě nekonečném trojrozměrném oceánu, kam neproniká téměř žádné světlo a kde...
Optická pinzeta a světelný záblesk
Hana Turčičová | 4. 2. 2019
Nobelova cena za optickou pinzetu a za triky, jak zvýšit výkon a nezničit aktivní prostředí laseru.
Sledujte nás na sociálních sítích