Arktida2024banner1Arktida2024banner1Arktida2024banner1Arktida2024banner1Arktida2024banner1Arktida2024banner1

Perlín Ctibor

Ing. Ctibor Perlín, CSc., (*1936) absolvoval Fakultu potravinářské technologie VŠCHT (nyní FPBT). Prošel výzkumem v oblasti technologie drůbeže a tuků, později se zaměřil na výživové programy a nutriční ekonomiku. V letech 1992–2000 vedl Ústav zemědělských a potravinářských informací (ÚZPI). Nyní pracuje ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha, v. v. i., kde vede oddělení technické politiky. Je externím učitelem v bakalářském studiu veřejného zdravotnictví.

Počet článků: 2

Kontroverzní biopotraviny

7. 6. 2012  |  Vesmír 91, 355, 2012/6
Biopotraviny jsou stále ještě vděčným a kontroverzním tématem odborných i laických diskusí. Na jedné straně jsou velebeny jako vzor „zdravé“...
 

Malý průvodce jakostí potravin

7. 8. 2008  |  Vesmír 87, 555, 2008/8
Potraviny můžeme porovnávat z pohledu zdravotní nezávadnosti, pak mluvíme o jakosti hygienické. Můžeme posuzovat jejich výživovou hodnotu, pak jde...