Siemens2024Siemens2024Siemens2024Siemens2024Siemens2024Siemens2024

Aktuální číslo:

2024/9

Téma měsíce:

Chiralita

Obálka čísla

Dny otevřených dveří výpracovišť Akademie věd

Navštivte a poznejte ve dnech 4.-6. 11. 2010, Dny otevřených dveří Fyzikální ústav AV ČR
8. 10. 2010
 |  Vesmír 89, 630, 2010/10
komerční prezentace

Zajímá vás, jak se připravují struktury atomových rozměrů a na jakých principech budou pracovat počítače blízké budoucnosti? Jaké aplikace se připravují na bázi nových materiálů a technologií, co se děje na novém obřím urychlovači v CERN, či zda bude v České republice postaven nejintenzivnější laser na světě a k čemu takováto zařízení slouží?

Navštivte Fyzikální ústav AV ČR, veřejnou výzkumnou instituci, zaměřenou na základní výzkum v oblasti fyziky. Nahlédněte do moderních laboratoří největšího pracoviště Akademie věd České republiky, jehož badatelský program je orientován zejména na fyziku materiálů, ale zahrnuje i fyziku elementárních částic, plazmatu a klasickou a kvantovou optiku.

Využijte příležitost seznámit se a na vlastní oči přesvědčit, že akademický badatelský výzkum je zajímavá práce, často s velmi užitečným uplatněním.

Jste-li studentem fyzikálního oboru, nabízíme vám možnost vypracovat u nás bakalářskou, diplomní, resp. disertační práci. Ve spolupráci s vysokými školami školíme v rámci akreditovaných studijních programů studenty magisterských a doktorských (Ph.D.) studijních oborů. Možnost zapojit se do vybraných badatelských projektů nabízíme i studentům středních škol.

Více informací o Fyzikálním ústavu AV ČR najdete na www.fzu.cz, zde je i podrobný program připravených exkurzí do laboratoří.

Ke stažení

OBORY A KLÍČOVÁ SLOVA: Fyzika

Doporučujeme

Homochirální život a racemická smrt

Homochirální život a racemická smrt uzamčeno

Tomáš Ovad, Petr Slavíček  |  2. 9. 2024
Saský král Lothar III. zahájil krátce po své korunovaci římským císařem tažení na Sicílii, ovládanou normanským panovníkem Rogerem II. Ačkoli...
Žabí poklad amazonských domorodců

Žabí poklad amazonských domorodců

Pro někoho jde o magickou medicínu prodávanou na internetu, pro domorodé obyvatele Amazonie o cennou surovinu využívanou v tamní medicíně, ale v...
Podvodní ohňostroj

Podvodní ohňostroj uzamčeno

Bioluminiscence, tedy proces produkce a emise studeného světla živými organismy, se může uplatnit v základním výzkumu, v neinvazivním...