Pylové a potravinové alergie neznají hranice! Společný výzkum a osvěta
| 4. 5. 2015 | Vesmír 94, 299, 2015/5
komerční prezentace
Nyní vidíte 0 % článku. Co dál:
Jsem předplatitel, mám plný přístup
Jsem návštěvník
Chci si přečíst celé číslo
Předplatným pomůžete zajistit budoucnost Vesmíru. Více o předplatném →
RUBRIKA: Public Relation
O autorovi
Hana Kozáková
RNDr. Hana Kozáková, CSc. (*1952) vystudovala analytickou chemii na Přírodovědecké fakultě UK v Praze. Je vedoucí Laboratoře fyziologie, imunity a ontogeneze gnotobiontů sektoru imunologie a gnotobiologie Mikrobiologického ústavu AV ČR, v. v. i., v Novém Hrádku. Věnuje se slizniční imunologii, zejména vlivu mikrobiálních složek na vývoj alergií a zánětů střeva.
Doporučujeme
Hvězdy, které se červenají
Soňa Ehlerová | 2. 6. 2025
Existují dvě skupiny lidí, kteří při slově „červenání“ pociťují výrazně nelibé pocity. Do první patří ti, kteří se hodně rdí a jimž to zároveň...
Barva krve, moci a života
Jan Turek | 2. 6. 2025
Červená barva není ani trochu neutrální. Její vnímání člověkem má velmi široké rozpětí. Je pro nás barvou lásky a života, ale také krve,...
Červená v říši zvířat 
Jaroslav Petr | 2. 6. 2025
Jasnými barvami živočichové varují své okolí, ale také lákají partnery. Červené zbarvení získávají mnoha rozličnými způsoby.