Pylové a potravinové alergie neznají hranice! Společný výzkum a osvěta
| 4. 5. 2015 | Vesmír 94, 299, 2015/5
komerční prezentace
Nyní vidíte 0 % článku. Co dál:
Jsem předplatitel, mám plný přístup
Jsem návštěvník
Chci si přečíst celé číslo
Předplatným pomůžete zajistit budoucnost Vesmíru. Více o předplatném →
RUBRIKA: Public Relation
O autorovi
Hana Kozáková
RNDr. Hana Kozáková, CSc. (*1952) vystudovala analytickou chemii na Přírodovědecké fakultě UK v Praze. Je vedoucí Laboratoře fyziologie, imunity a ontogeneze gnotobiontů sektoru imunologie a gnotobiologie Mikrobiologického ústavu AV ČR, v. v. i., v Novém Hrádku. Věnuje se slizniční imunologii, zejména vlivu mikrobiálních složek na vývoj alergií a zánětů střeva.
Doporučujeme
Se štírem na štíru
Daniel Frynta, Iveta Štolhoferová | 4. 11. 2024
Člověk každý rok zabije kolem 80 milionů žraloků. Za stejnou dobu žraloci napadnou 80 lidí. Z tohoto srovnání je zřejmé, kdo by se měl koho bát,...
Ustrašená společnost
Jan Červenka | 4. 11. 2024
Strach je přirozeným, evolucí vybroušeným obranným sebezáchovným mechanismem. Reagujeme jím na bezprostřední ohrožení, které nás připravuje buď na...
Mláďata na cizí účet
Martin Reichard | 4. 11. 2024
Parazitismus je mezi živočichy jednou z hlavních strategií získávání zdrojů. Obvyklá představa parazitů jako malých organismů cizopasících na...