i

Aktuální číslo:

2022/1

Téma měsíce:

Světlo

První geneticky modifikované maso může na talíře Američanů

 |  31. 12. 2020

Americký Úřad pro potraviny a léčiva (FDA) schválil maso geneticky modifikovaného prasete linie GalSafe jako bezpečné pro konzumaci. Budou si Američané pochutnávat na geneticky modifikovaném vepřovém?

„Jde o obrovský milník pro vědecké inovace, neboť jde o vůbec první schválení živočišného biotechnologického produktu současně jako potraviny i potenciálního zdroje pro biomedicínské použití“, komentuje výsledek schvalovacího procesu komisař FDA Stephen M. Hahn. 

 

K dalšímu čtení...

Zpráva FDA k výsledkům schvalovacího procesu z 14. prosince 2020 (dostupné on-line). 

OBORY A KLÍČOVÁ SLOVA: Genetika, Biologie

O autorovi

Jaroslav Petr

Prof. Ing. Jaroslav Petr, DrSc., (*1958) vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze. Ve Výzkumném ústavu živočišné výroby v Uhříněvsi se zabývá regulací zrání savčích oocytů a přednáší na České zemědělské univerzitě v Praze. Je členem redakční rady Vesmíru.
Petr Jaroslav

Doporučujeme

Konec dějin a vize budoucnosti

Konec dějin a vize budoucnosti

Eva Bobůrková  |  3. 1. 2022
Setkali jsme se nedlouho po listopadových oslavách. Výročí sametové revoluce je pro leckoho příležitostí k zamyšlení nad stavem dnešní...
Mobilis in mobili?

Mobilis in mobili? uzamčeno

Ondřej Bábek  |  3. 1. 2022
Na konci druhé dekády 21. století si vědy o Zemi bez větších ovací a ve vší skromnosti připomněly padesáté narozeniny teorie tektoniky...
Opatrné naděje

Opatrné naděje

Bedřich Moldan  |  3. 1. 2022
Globální změna klimatu spolu s pokračující destrukcí biologické rozmanitosti a rostoucím znečištěním představuje jeden z největších současných...

Předplatným pomůžete zajistit budoucnost Vesmíru

Tištěná i elektronická
verze časopisu
Digitální archiv
od roku 1994
Speciální nabídka
pro školy a studenty

 

Objednat předplatné