i

Aktuální číslo:

2021/7

Téma měsíce:

Požáry

První geneticky modifikované maso může na talíře Američanů

 |  31. 12. 2020

Americký Úřad pro potraviny a léčiva (FDA) schválil maso geneticky modifikovaného prasete linie GalSafe jako bezpečné pro konzumaci. Budou si Američané pochutnávat na geneticky modifikovaném vepřovém?

„Jde o obrovský milník pro vědecké inovace, neboť jde o vůbec první schválení živočišného biotechnologického produktu současně jako potraviny i potenciálního zdroje pro biomedicínské použití“, komentuje výsledek schvalovacího procesu komisař FDA Stephen M. Hahn. 

 

K dalšímu čtení...

Zpráva FDA k výsledkům schvalovacího procesu z 14. prosince 2020 (dostupné on-line). 

OBORY A KLÍČOVÁ SLOVA: Genetika, Biologie

O autorovi

Jaroslav Petr

Prof. Ing. Jaroslav Petr, DrSc., (*1958) vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze. Ve Výzkumném ústavu živočišné výroby v Uhříněvsi se zabývá regulací zrání savčích oocytů a přednáší na České zemědělské univerzitě v Praze. Je členem redakční rady Vesmíru.
Petr Jaroslav

Doporučujeme

Jak můžeme dosáhnout vynikající úrovně výuky?

Jak můžeme dosáhnout vynikající úrovně výuky?

Clément Lafon Placette  |  14. 7. 2021
Jak poznáte, že jste odvedl dobrou práci? Pokud jste obeznámeni s neurolingvistickým programováním (nebo jste studentem, kterého jsem měl to...
Požáry v krajině

Požáry v krajině

Jiří Sádlo  |  12. 7. 2021
Centrální paradigma čili ústřední hláška vědeckého oboru ekologie ohně by mohla znít skromně: je normální, že příroda občas hoří.
Dobře už bylo

Dobře už bylo uzamčeno

David Storch  |  12. 7. 2021
„Biologická rozmanitost Země od prvohor po dnešek roste, ale tento nárůst byl přerušen pěti masovými vymíráními, z nichž to zatím poslední...

Předplatným pomůžete zajistit budoucnost Vesmíru

Tištěná i elektronická
verze časopisu
Digitální archiv
od roku 1994
Speciální nabídka
pro školy a studenty

 

Objednat předplatné