Siemens2024Siemens2024Siemens2024Siemens2024Siemens2024Siemens2024

Vavreinová Slavomíra

Ing. Slavomíra Vavreinová, CSc., (*1946) absolvovala VŠCHT. Celou svoji profesionální dráhu spojila s Výzkumným ústavem potravinářským Praha. Věnovala se výzkumu bílkovin a zpracování vedlejších produkto-‑potravinářských výrob. V posledních letech se zaměřila na výživu lidské populace, zejména na skupiny se specifickými výživovými požadavky. Své zkušenosti a znalosti uplatňuje při působení v programových a poradních orgánech výzkumných agentur (GAR, TAR, NAZV). V současnosti je ředitelkou VÚPP, v. v. i.

Počet článků: 1

Kontroverzní biopotraviny

7. 6. 2012  |  Vesmír 91, 355, 2012/6
Biopotraviny jsou stále ještě vděčným a kontroverzním tématem odborných i laických diskusí. Na jedné straně jsou velebeny jako vzor „zdravé“...