Stejskal Václav
Ing. Václav Stejskal, Ph.D., (1963), vystudoval Českou zemědělskou univerzitu a Univerzitu Karlovu. Je vedoucí oddělení ochrany zásob a bezpečnosti
potravin Výzkumného ústavu rostlinné výroby, v. v. i., kde se zabývá výzkumem ekologie, etologie a metod hubení skladištních členovců a hlodavců. Kromě toho přednáší aplikovanou entomologii na UK a zastupuje ČR ve dvou stálých pracovních skupinách EFSA (European Food Safety Authority, Parma).
Počet článků: 2
Rýže, nebo rizoto?
9. 9. 2010 | Vesmír 89, 532, 2010/9
Co oko nevidí, to žaludek nebolí aneb Co chybí na etiketách potravin? Je snadné být vegetariánem? Ne tak docela… vegetariáni „vědí své“ o jistém...
Jak „cukrovka“ zachránila švábům život
5. 8. 2002 | Vesmír 81, 432, 2002/8
Rus domácí je nejrozšířenějším a pravděpodobně nejznámějším synantropním švábem na světě. K švábům má lidstvo nápadně uniformní postoj jsou...