Pazlarová Jarmila
Doc. RNDr. Jarmila Pazlarová, CSc., vystudovala mikrobiologii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy. Od r. 1993 působí jako odborný asistent v Ústavu biochemie a mikrobiologie a na Fakultě potravinářské a biochemické technologie VŠCHT v Praze. Zaměřuje se na problematiku mikrobiální degradace polychlorovaných bifenylů (PCB), na rychlé detekční metody v potravinářské mikrobiologii a na studium biodegradace methyl tert-butyl etheru (MTBE). V současné době se zabývá zejména tvorbou biofilmů u patogenů přenášených potravinami.
Počet článků: 1
Kampylobakter je tu s námi
9. 6. 2011 | Vesmír 90, 320, 2011/6
Za časů národního obrození by Campylobacter (zakřivená bakterie) dostal nějaké hezké jméno, možná Křivák, Křivulka nebo Křivan. Nicméně český název...