Mikanová Karolína

Mgr. Karolína Mikanová (*1982) vystudovala Agronomickou fakultu České zemědělské univerzity v Praze a Pedagogickou fakultu Univerzity Hradec Králové. Pracovala ve společnosti KEZ (Kontrola ekologického zemědělství) a v Ústředním kontrolním a zkušebním ústavu zemědělském, kde se zabývala ekologickým zemědělstvím a bioprodukty. Působila i na ministerstvu zemědělství, v odboru bezpečnosti potravin. Zastupovala ČR v pracovní skupině EFSA pro komunikaci a v pracovních skupinách pro nové potraviny v EK a OECD. Více než pět let působí jako konzultant v oblasti potravinářské legislativy.
Počet článků: 1
Pestrá paleta barviv v potravinách
3. 6. 2024 | Vesmír 103, 342, 2024/6
Barvy působí na člověka, ovlivňují jeho vnímání. Toho využívá hojně i potravinářský průmysl.