Ke glose Geneticky modifikované rostliny v rukách entomologů
Ani já se geneticky modifikovaných organizmů neobávám a důvěřuji kvalitnímu průzkumu možných rizik, jak pěkně ukázal článek kolegy Hrdého, protože v podstatě GMO nemohou být horší než ty, které jíme a pijeme dneska. Co už může být hroznějšího než námi všemi denně realizovaná konzumace ekologicky „čistých“ brambor a paprik, pět až sedmkrát za vegetační období postříkaných herbi-, pesti-, dezi- a defo-cidy či -ianty. Jako se nebojíme létat rychle a nechceme se jen ploužit rychlostí koně, i když se nás občas pár zabije, asi bychom se neměli přehnaně bát genoušků. (Mimochodem, když se takto geneticky upravený organizmus pojmenuje, budeme se ho bát méně?)
Ke stažení
Článek ve formátu PDF [281,08 kB]
O autorovi
František Vyskočil

Sledujte nás na sociálních sítích