Arktida2024banner1Arktida2024banner1Arktida2024banner1Arktida2024banner1Arktida2024banner1Arktida2024banner1

Heidingsfeld Olga

RNDr. Olga Heidingsfeld, CSc., (*1965) vystudovala biochemii na Přírodovědecké fakultě UK, pak pokračovala postgraduálním studiem v Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR v Praze, kde pracuje dodnes. Od roku 2013 přednáší molekulární biologii na katedře biologických a biochemických věd Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice. Zabývala se proteázami virů, rostlin a kvasinek. V 21. století se soustředí na patogenní kvasinky, pracuje s proteiny důležitými pro jejich virulenci a přežití.

Počet článků: 1

Kandidy a spol.uzamčeno

9. 1. 2017  |  Vesmír 96, 36, 2017/1
Pekařská kvasinka se těší oblibě vědců, milovníků kynutého pečiva i konzumentů alkoholických nápojů. Méně už se mluví o kvasinkách patogenních. A...